feed-image Feed Entries

In samenwerking met prof. dr. Koen Goudriaan is aan de Projects van Geoplaza de Kloosterkaart van Nederland toegevoegd, waarbij ruim 700 middeleeuwse kloosters in kaart zijn gebracht. De kaart geeft de situatie weer van het jaar 1500 en is gebaseerd op een binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen vervaardigde website over deze kloosters.

 

Bekijk de Kloosterkaart

Op de kaart wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende Regels van de kloosters (Benedictijnen, Franciscanen etc.) en kloosterordes binnen de Regels (Dominicanen, Cisterciënzers etc.). Verder wordt onderscheid gemaakt tussen vrouwenkloosters, mannenkloosters en dubbelkloosters. Door te klikken op de legenda wordt dit onderscheid via symbolen zichtbaar gemaakt.

De kloosterlocaties zijn gekoppeld aan foto’s van de kloosters en een link naar de website met de kloosterlijst. Via de infoknop kunnen deze gegevens op de kaart opgeroepen worden.

Het ligt in de bedoeling deze Kloosterkaart nog uit te breiden. Er wordt gewerkt aan een diachrone versie met een groot aantal ijkjaren en het integreren van de Kloosterkaart in de kloosterlijst website.

Voor vragen en meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.