Woensdag 24 april 2019, 13.00 – 17.00 uur

Vrije Universiteit Amsterdam Hoofdgebouw
De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
zaal 1E-24 (PThU)

In 2018 promoveerde Herman Wesselink aan de Vrije Universiteit op het proefschrift Een sterke toren in het midden der stad. Verleden, heden en toekomst van bedreigde Nederlandse kerkgebouwen. Dit onderzoek werd verricht bij het Historisch Documentatiecentrum voor de Geschiedenis van het Nederlands Protestantisme. Uitgangspunt vormde een database van Nederlandse kerkgebouwen uit de periode 1800- 1970. In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek werd tevens een interactieve Kerkenkaart gemaakt als visualisatie van de verzamelde gegevens. In het symposium wordt deze kaart gepresenteerd aan het publiek.

Daarbij willen we ook aandacht geven aan de gebruikswaarde ervan in wetenschappelijk onderzoek en de zeer actuele bezinning op het gebruik van kerkgebouwen in de toekomst.

Kijk voor het volledige programma op de site van het Amsterdam Centre for Religious History.

2010-PC2-Prov-650px

In the Data Catalogue you can find the latest postcode dataset for 2018.

This dataset can only be downloaded by employees of the VU. As an alternative students can use a Shapefile generated by ESRI Nederland also included in the dataset on Geoplaza.